Udgivet i

4 grunde til kvinder ikke har lyst til sex

4 grunde til kvinder ikke har lyst til sex

Grunden til at kvinder mister lysten til sex kan være mange, her er 4 grunde til kvinder ikke har lyst til sex!

4 grunde til kvinder ikke har lyst til sex, 4 historier med kvinder der mistede lysten. Ikke lysten til deres partner, men lysten til sex.

Et partnerskab, ægteskab eller kærlighedsforhold mellem to mennesker, er ikke partout det samme, som en uforbeholden hengivenhed eller lyst til hinanden. Hvis du finder dig selv i et parforhold, hvor lysten til sex er på deroute, og er en konstant mangelvare, en konstant dårlig samvittighed, og en følelse af utilstrækkelighed hos jer begge, så skal du læse med her.

Vi har talt med 4 kvinder – alle i forskellige faser af deres liv – men med samme problemstilling. De elsker deres partner inderligt, men har ikke lyst til sex.

Life happens, hvilket betyder at der i perioder vil være off-perioder i jeres sexliv. Det er helt normalt og der er ingen grund til bekymring. Men oplever du, at off-perioderne strækker sig over længere tid, skal du til at kigge ind i hvad grunden kan være. Det er her denne artikel forhåbentlig, kan hjælpe dig med at kaste lidt klarhed over tingene.

Faktorer som stress, tid og børn er klassiske og noget der virkelig kan dræne sexlivet. Men når det er sagt, så skal du ikke bare give op eller udskyde – du skal finde roden til problemet og tage affære herfra.

Disse 4 kvinders historier, viser et rigtig godt og typisk billede på de mest almindelige grunde til kvinder mister deres sexlyst.

Mine p-piller ødelagde min sexlyst

4 grunde til kvinder ikke har lyst til sex - P-piller fjernede lystenFørst troede jeg, at der var noget galt i vores forhold. Vi havde ikke særlig meget sex eller fysisk berøring. Den ene dag tog den anden og jeg begyndte at føle, at vi kom længere fra hinanden. I starten af vores forhold havde vi rigtig meget sex, hver dag og nogle gange flere gange om dagen. Vi kunne slet ikke få nok af hinanden og jeg elskede hvert sekund.

Men omkring halvandet år inde i vores ægteskab, var jeg aldrig i humør til sex længere, det sagde mig ikke noget. Jeg blev nødt til, at give mig selv en pep-talk en gang om ugen, så vi kunne have sex. Dette var også for at min mand ikke skulle tro, at der var noget galt.

Og sandheden var, at alt i vores forhold var okay. Jeg elskede ham virkelig og var super tiltrukket af ham. Det var mit humør, der var noget galt med. Han var altid virkelig forstående, når jeg ikke havde lyst og fik mig aldrig til, at føle mig forkert eller føle, at der var noget galt med mig.

Jeg fandt med tiden ud af, at det måtte have noget med mine p-piller at gøre. Hver måned, når pakken var tom og jeg gik et par dagen inden min menstruation kom, kunne jeg mærke lysten komme snigende tilbage. Det varede dog kun lige nogle dage. Jeg tog derfor en måned uden p-piller. Det var for at bekræfte min teori, og jeg skal da lige love for at min lyst kom tilbage.

Jeg gik til min læge, som sagde, at jeg skulle stoppe med at tage mine p-piller og at vi måtte finde en anden løsning for mig. Efter jeg er stoppet på mine p-piller, har vi ikke haft nogle problemer. Mit humør er fuldstændig forandret og bedst af alt, så har jeg fået min sexlyst tilbage.

Katrine, 32

Jeg mistede min sexlyst efter vi fik børn

4 grunde til kvinder ikke har lyst til sex - den forsvandt da vi fik børnIngen fortæller dig det i dine teenage år eller når du rammer 20’erne, men sex er meget anderledes, når du har fået børn. Den største grund er nok, at man altid er træt og det sidste man har lyst til er, at tage tøjet af. Man er for træt til at vise sin post-gravide krop frem for sin mand og have lidenskabelig sex. Misforstå mig ikke, jeg elsker min mand over alt på jorden og jeg elsker vores liv sammen. Jeg føler mig bare ikke godt tilpas i min krop – hverken fysisk eller mentalt. Skal jeg være helt ærlig, så vil jeg faktisk også bare gerne sove, når børnene sover, fremfor at have sex.

“Vi har to børn under 4 år. Forstil dig lige hvor lidt overskud, der er I hverdagen! Min mand er irriteret over min manglende sexlyst. Han er ikke hjemme hele dagen og når han kommer hjem fra arbejde, er han ’kun’ træt, som man nu er efter en arbejdsdag – men han har trods alt fået dækket sine behov for kommunikation med andre voksne mennesker og fået lov til at gå alene på toilettet. Mine dage er med et barn i hver hånd, børnesnak, børneaktiviteter osv., og når der endelig er ro på under eftermiddagsluren, så står den på rengøring, indkøb, vasketøj og madlavningen – om og om igen. Det er hårdt – særligt det her med, at man ikke får dækket behovet for voksenkontakt! Det er en gentagende diskussion hjemme hos os og det tærer virkelig på forholdet og intimiteten.

–  Julie, 29

Stress ødelagde min sexlyst

Stress ødelagde min lystJeg vågende seriøst op en dag og besluttede, at jeg ikke ville have sex med min kæreste mere. Det lyder helt vildt og virkelig underligt, at sige det, fordi jeg vågnede ikke samtidig op og elskede ham ikke mere. Jeg elskede ham stadig og syntes han var en tiltrækkende mand. Jeg havde bare mistet min seksuelle appetit. Det var virkelig hårdt, at fortælle ham det – men jeg var bare slet ikke et sted, hvor det var noget jeg havde lyst til, og jeg havde heller ikke lyst til, at have sex bare for at tilfredsstille hans behov.

“Mænd forstår ikke de kvindelige hormoner og hvor meget de kan gøre en fuldstændig skør i perioder, og jeg forstod dem heller ikke. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg pludselig havde det, som jeg havde det. Min kæreste og jeg var virkelig tæt på at gå fra hinanden på grund af det. Han tog det meget personligt og troede, at jeg havde mistet følelserne for både ham og forholdet. Han troede at der var noget galt med ham. Men det var på ingen måde sådan jeg følte og jeg endte til sidst med, at tage ham med til min læge.

Lægen sagde, at det højst sandsynligt bundede i det stress og pres jeg havde fra både mit arbejde og min familie. Hun sagde, at det var helt normal og at der ikke var noget galt med mig – og allerede ved dén besked fik jeg det lidt bedre. Og det fik helt sikkert også min kæreste til at få det bedre. Vi kunne begge to forstå hvad det var der foregik inden I mig og acceptere mine følelser – og vi kunne løse problemet sammen.

– Natasha, 36

Efter 23 års ægteskab, I’m over it.

Alderen fjernede lystenJeg har været gift i over 23 år. Jeg har haft al det sex, som jeg har begæret i mit liv og ærligt, så føler jeg bare, at jeg er færdig. Jeg keder mig faktisk også i min mands og mit sexliv. Min mand forstår det ikke og prøver på alle tænkelige måder, at få mig på andre tanker.

Han vil prøve en masse nye ting – sidste måned sagde han, at vi skulle prøve at gå til en sexolog eller også ville han bestille en bog om tantra-sex, som skulle få sat gang i min sexlyst. Men jeg sagde til ham, at jeg ikke var interesseret. Jeg elsker ham. Jeg vil tilbringe resten af mit liv med ham. Men lige nu har jeg ikke lyst til, at vi skal have sex – og det er bare sådan jeg har det, så der er ikke så meget han kan gøre ved det.

– Charlotte, 53

Kan man gøre noget ved sexlysten eller er den bare tabt ?

Det kan være utrolig svært at være i et forhold hvor sexlivet ikke virker. Der kan være forskellige grunde til at kvinder ikke har lyst til sex. Det er derfor vigtigt at kigge på om lysten kan genfindes, eller om den er helt tabt.

Realiteten er at den bare kan være pist væk. Den kan dog også blot være væk i en periode med for meget stress. Hvis det er hormonelt og lysten er helt død i kroppen, så er det nok svært at gøre noget, med mindre en læge kan hjælpe. Er det påvirket af stress, kan du prøve nogle ting for at genfinde den.

Det et miste lyst kan også føre til at man overtænker det. Dermed bygger man det værre og værre oppe i hovedet. Her skal man måske bare slippe det, ikke virkelig fokusere på det og lade det kommer tilbage af sig selv.

Brug af hjælpemidler for at finde lysten igen!

Som kvinde kan det være man skal genfinde lysten for sig selv i første omgang. En af måderne kan være træning med bækkenbundskugler. Disse kan være med til at forbedre styrken i bækkenbunden, der også er forbundet med evnen til at føle stimulering. Kuglerne er både stimulerende og træner. De kan bruges når du er selv og kigger ikke på hvordan du ser ud. Det er utrolig befriende bare at slappe af og nyde alene.

En creme til at forbedre lysten kan også være hjælpsom. Det kan til dels være den mistede lyst kommer af man ikke føler det store. Ved at bruge en creme som den kendte Durex intense orgasmic gel, kan du få en helt ny og intens fornemmelse. Den sørger for bedre blod gennemstrømning og hjælper dig til bedre orgasmer.

Det man også kan er måske at arbejde med stressfaktoren. Det kan være at intimitet der ikke nødvendigvis skal føre til sex kan gøre noget. Bare at blive holdt og kysset, måske få en lækker massage uden at skulle mere. Måske det også kan gøre noget at tage på en romantisk tur sammen. En tur hvor man intet andet skal tænke på end hinanden.

Et tip er altid at kigge tilbage på sit liv. Hvad og hvordan gjorde man tingene. Hvordan levede man, dengang man havde et aktivt sexliv. Derudfra prøve at finde tilbage til man gjorde der.