Udgivet i

Hvor lang tid tager sex ?

Hvor lang tid tager sex ?

Har du nogensinde overvejet spørgsmålet “hvor lang tid tager sex ?” så læs med her.

Hvor lang tid tager sex er et spørgsmål de fleste nok ikke virkelig tænker over, men den afviger utrolig meget fra person til person.  Det er rent faktisk lavet en del undersøgelser på emnet og det er utroligt hvor meget tiden der bruges på det kan variere fra person til person. For nogle går det hurtigt, for andre tager det meget lang tid. Det der måles på er den tid det tager til der opnås en orgasme og du/i kommer.

Hvor lang tid tager sex ?Der er lavet en masse undersøgelser hvor par er blevet sat til at dyrke sex med klokken kørende, i en periode af cirka 4 uger. Her varierede tiden med meget store udsving. Den lå fra 30 sekunder til over 40 minutter. Det er et udsving der gør det svært at sætte en generel tid. Men det ville nok også være for meget forlangt at gør det på noget så individuelt som sex. Ikke desto mindre har man fundet en slags gennemsnitstid der ligger på cirka 5½ minutter.

Der blev også taget højde for om man havde kondom på eller om der var omskåret. Disse faktorer havde umiddelbart ikke den store indflydelse på tiden. De lå lige så blandet i tid, som dem der dyrkede sex uden.

Spørgsmålet er om du kommer for hurtigt eller tager alt for lang tid. Det er nok noget man skal snakke om med sin partner. Kommer man for hurtigt, kan man bruge noget bedøvende der hjælper dig til at holde længere. Tager man for lang tid, kan man f.eks. med en penisring eller penispumpe gør penis mere følsom. Det samme gælder også for kvinder der med hjælpemidler som bækkenbundskugler, vagina pumper eller orgasmecreme kan gør vagina mere følsom. At komme tidligt for en kvinde er omvendt sjældent et problem, så når hun blot flere orgasmer.

Hvorfor dyrker vi sex længe ?

Man kan nu med et lidt mere koldt og kynisk blik på tingene spørge. Hvorfor overhovedet dyrke sex i længe ? Egentlig burde man blot stikke penis ind, komme og så var sagen overstået og man kunne slappe af på sofaen bagefter. Her vil de fleste nok svare på, at det er sjovt og lækkert. Men fra naturens side er der ikke planlagt sjov med i formering. Her gælder det om at få jobbet gennemført, så den næste generation er sikret. Ergo, hvorfor dyrker vi så sex i lang tid ? Ja det er så her det bliver lidt mere ucharmerende. For man har nemlig med kunstig penis og vagina opdaget at bevægelsen frem og tilbage gør at penis først skraber anden sæd ud og fjerner den. Det er for at sikre at dens egen, får en bedre chance. Det er evolution på sit højeste.

Så grunden til at vi kan dyrke lækker sex i lang tid er altså sikring af at du fjerner konkurrenter… hmmmm…. Men hvorfor kommer nogen så efter 30 sekunder, ja den kan man så tænke lidt over.  Det er nok et helt andet studie, der sikkert også kan give en forklaring, den må vi have en anden god gang.

Facit må være, at god sex ikke har en bestemt tid, heller ikke selvom vi prøver at lave en gennemsnits tid. Dybest set er 5½ minutter jo også alt for kort tid ;-).