Udgivet i

Hvordan bliver latextøj skinnende blank ?

Har du lige købt noget latex og står med spørgsmålet “hvordan bliver latextøj skinnende blank ?” Så læs med her!

Når du køber latextøj og pakker det ud, så er det nok uden tvivl helt mat og ligne en cykelslange, så hvordan bliver latextøj skinnende blank ?

Hvordan bliver latextøj skinnende blank ?Latex er et naturlig produkt der er lavet af naturkautsjuk latex, derfor kræver det også lidt pleje. En af de ting der er vigtige at huske er behandlingen med talkum. Talkum sørger for at materialet ikke tørrer ud og sprækker, desværre også gør det mat og kedeligt. Når du derfor pakker det op første gang, vil du nok syntes det ligner en gammel cykelslange mere end fræk påklædning. En af de ting folk elsker ved latex er den skinnende glat overflade, der sidder helt til. Det er ikke lige den fornemmelse du får når det ser mat ud. Der er dog en rigtig god grund til at det ser sådan ud, nemlig beskyttelse. 

Latex er som allerede sagt lavet af naturkautsjuk, hvilket i bund og grund betyder at det er gummi. Det er vandtæt og holde din sved / fugtighed på huden, hvilket føles utrolig pirrende. Men det er også med til at nedbryde materialet, så det kræver at du sørger for den rette pleje efter brug. Det er her talkum kommer ind i spillet. Talkum gør det dertil også lettere at tage tøjet på. Når alt dette så er sagt, så kommer vi stadig til spørgsmålet, hvordan bliver det blank. 

Det rette middel gør din latex blank!

Hvordan bliver latextøj skinnende blank ?For at få en flot, glat og skinnende blank overflade på din latex, kan du enten anvende en speciel latex spray. Denne sprøjtes på overfladen, der så sørger for at give en imprægnering. Ikke alene er resultatet at den bliver blank, det plejer også materialet under brug. En spray er utrolig nem at bruge og giver uden tvivl det bedste resultat, der er dog også alternativer. En af dem er at bruge en silikone baseret glidecreme. Den har en vedvarende fugtende effekt, der også sørger for en glat og blank overflade. Egentlig kan man bruge en hvilken som helst olie der ikke nedbryder latex eller er skadelig for huden, de to nævnte varianter anbefales dog. 

Når du er færdig med at bruge din beklædning, bør det rengøres med varmt vand og en mild sæbe. Efter rengøringen skal det så behandles med talkum, der igen gør materiale mat. Opbevaringen bør være et mørkt og tørt sted. 

Næste gang du så vil bruge dit latextøj, tages det frem, behandles med spray eller creme og tages på.