Udgivet i

Hvordan bruger man glidecreme ?

Hvordan bruger man glidecreme ?

Står du med spørgsmålet “hvordan bruger man glidecreme” eller “hvilken glidecreme skal man vælge” ? Så skal du læse med her!

Her i vores guide finder du ud af hvordan man bruger glidecreme, til hvad de forskellige bruges og hvilken glidecreme du skal vælge. De forskellige typer har nemlig hver især deres fordele og ulemper, derfor beskriver vi her hvad de forskellige typer gør.

Der er overordnet 2 typer glidecreme. Den ene er den klassiske vandbaserede, der er den traditionelle glidecreme. Nummer 2 er silikone baseret, den er en lidt dyre og bedre, dog ikke uden ulemper. Forskellen mellem de 2 er større end man tror, derfor er det en god ide at vide hvornår hver især skal bruges. 

Just Glide Vandbaseret GlidecremeVandbaseret glidecreme

Lad os starte med den vandbaserede glidecreme. Hvis man skal beskrive den meget simpelt, så er den dybest set bare tykt vand. Den er normalt altid helt klar og har til formål at skabe fugtig hed når man “starter op”. Den er god til at smøre på sexlegetøj, og dertil den eneste type du må bruge med sexlegetøj af silikone. Den forsvinder ret hurtigt, da fugtigheden fra cremen optages af huden. Den er også god til samleje hvis man lige skal igang for at blive ordentlig våd. En vandbaseret glidecreme af en god kvalitet er dermatologisk testet og ikke fedtende. Den kan skylles af med vand og er for det meste også duft & smags-neutral. Der hvor en vandbaseret glidecreme er absolut bedst, er hvis den skal bruges med sexlegetøj der har silikoneoverflade. Den er ikke specielt god når der skal gives massage. 

EROS Bodyglide Silikone GlidecremeSilikone baseret glidecreme

Den silikone baserede glidecreme er en glidecreme der kan næsten det hele. Her får du nemlig en glidecreme der også en utrolig god massageolie, faktisk er den bedre end de fleste olie specielt lavet til massage. En silikone glidecreme giver en vedvarende effekt. Den giver fugtighed til huden, men forsvinder ikke som den vandbaserede. Den eneste ulempe er at den ikke må bruges med silikone sexlegetøj. Holder du dig til denne en regel, kan den ellers anvendes til stort set alt. 

Dens vedvarende glide-effekt er imponerende, men trods det er den ikke fedtende og kan vaskes af med vand. Er dit sexlegetøj af alt andet end silikone simulerer den effekten af at det forbliver fugtigt, lige som din partner ville være. Ved brug til massage oplever du den virkelig fra sin stærke side. Den drøje konsistens gør at den skaber en lækker glat overflade på huden i over en halv time. En god udgave er naturligvis dermatologisk testet og hudvenlig.

Hybrid glidecreme

En hybrid glidecreme med både vandbaseret og silikone blandet, bor anses som en silikone glidecreme. Da den indeholder silikone vil den overvejende også fungere som denne. Dermed gælder det også at den ikke bør bruges med legetøj der har silikoneoverflade.

Glidecreme med duft

En glidecreme med duft kan være på både vandbasis og på silikone. Her er det vigtigt at sige at du ikke må forveksle det med en massage olie med duft. Et olie baseret produkt bør kun bruges til massage. 

Er det en rigtig glidecreme med duft, så er den perfekt hvis man gerne vil gøre oplevelsen lidt mere sensuel. Når du tilsætter en duft, arbejder en mere af dine sanser med. Det kan også være rigtig lækkert hvis der er smag, hvor den så gør oralsex endnu mere lækkert.

Duften tilføjer ikke nogen virkning, den giver blot aroma, der kan gøre sex mere lækkert og sensuelt. 

Pjur Analyse Me Relaxing Anal Glidecreme på SilikonebasisAnal Glidecreme

En anal glidecreme er specielt lavet til anal stimulering. Uanset om det er samleje eller med sexlegetøj gør den analsex bedre. Grunden er at den indeholder nogle virkestoffer der sørger for at musklerne slapper mere af. Dermed vil du ikke spænde helt så meget i ringmusklen og dermed nyde stimuleringen bedre. En anal glidecreme findes naturligvis i både vandbaseret og silikone udgave. Her gælder det igen, at den silikone baserede ikke må bruges anal sexlegetøj fremstillet af silikone.

De specielle typer glidecreme

Der findes varianter som er lavet helt vegan, men aloe vera, med varmende effekt, kølende osv. De falder naturligvis ind under 2 overordnede, og er for det meste en politisk beslutning. De kølende og varmende udgaver kan være med til at stimulere mærkbart. En varmende kan f.eks. give en bedre blodgennemstrømning. Dermed kan du som mand så måske undvære en penisring. Har du specifikke spørgsmål til nogle af de specielle produkter så kontakt os endelig.

Facit for “hvordan bruger man glidecreme” er derfor!

Facit for hvordan man bruger glidecreme er derfor at man i de fleste tilfælde bør vælge en silikone baseret, den er ganske enkelt mest alsidig. Er der dog sexlegetøj af silikone med i legen, så skal man holde sig til vandbaseret. Ydermere, vil man blive lige have en creme at skabe fugtighed med i starten, så er det også den vandbaserede man skal vælge. 

Prisen er hos glidecreme typisk lig med hvor drøj den er. Kvaliteten er ret tæt på hinanden. Men tager man f.eks. en dyr vandbaseret kontra en billigere, vil den dyre være mere tyk i konsistensen. 

For den silikonebaserede glidecreme gælder, at den også er et ret fantastisk alternativ til massageolie. Spørger du os, så vil endda mene at den er bedre.